Jämför kreditkort online

Innan du väljer ett kreditkort så bekanta dig med de olika korten på marknaden. Det finns en rad oberoende jämförelsesidor som jämför förmåner, räntor, avgifter m.m. för att du lätt ska kunna få en bra överblick av utbudet. Alla har olika behov och förutsättningar för att skaffa ett kreditkort, så därför finns ett stort utbud så att man nästintill kan skräddarsy ett kort som passar en själv.

De kort som är kopplade till olika förmåner och bonusar har olika villkor, och ofta fungera de som en ”trappa” så att förmånerna växer i takt med hur mycket man använder kortet eller hur mycket man handlar på just det företaget eller använder en viss tjänst. Dessa bonusar kan vara väldigt förmånliga och man kan tjäna stort på att vara lojal och använda kortet regelbundet.

Kreditbiten är dock densamma i stora drag och fungerar enligt samma princip på alla kort. Du handlar på kortet varje månad, och den summan som du spenderar kommer att redovisas på en faktura i slutet av månaden. Du kan då betala av hela fakturan eller delbetala om du hellre vill ha en lägre månadskostnad. Tänk på att om du väljer att delbetala, så kommer ränta att tillkomma på din nästkommande faktura. Du kommer inte heller att ha hela köpgränssumman att utnyttja, utan endast den utstående delen plus den summan du betalar in på fakturan. Om du en köpgräns på 10000 kronor, har handlat för 1000 kr och betalar in 500, så har du alltså 9500 kr att handla för nästa månad.

Bekanta dig med villkoren och läs all information noggrant, så undviker du överraskningar och kan dra bäst nytta av just ditt kort! Ett kreditkort kan vara en fantastisk tillgång och man kan tjäna på att ha det om man vet hur man bäst får ut och kan utnyttja alla förmånerna!